Woning isoleren Iddergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Iddergem? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van buitenmuren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be lees je nuttige informatie over isolatie Iddergem. Denk aan items als buisisolatie en de groene lening. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-iddergem-9472

 • Besparen op energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Reductie geluid
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDenderleeuw
Postcode9472
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik3521,0745846282 kWh
Gemiddelde energierekening€164,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand zie je de meest rendabele stappen om je woning in Iddergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Iddergem kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 800 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen fluctueren rond de €1775 en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Iddergem kost doorgaans €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13000. Het rendement is grofweg €930 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we verscheidene interessante vormen. Hieronder bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Iddergem (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en ook een duurzame wereld? Isoleren van de woning in Iddergem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 op jaarbasis. Hieronder vind je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Iddergem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3350)
€685
(€6500)
€1010
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€250
(€1650)
€365
(€2700)
Spouwmuur€205
(€1025)
€680
(€1975)
€805
(€3150)
HR++ glas€250
(€2600)
€330
(€3400)
€435
(€4625)
isolatie iddergem 9472

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Iddergem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Iddergem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300 en geeft een besparing van €200 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Dema, Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Denderleeuw

Via de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Denderleeuw meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Denderleeuw
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Iddergem wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Iddergem voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Iddergem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment