Woning isoleren Viane

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Viane? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie binnenkant gevel of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Viane. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-viane-9500

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik3523,57393357523 kWh
Gemiddelde energierekening€164,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Viane te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Viane is interessant (om en nabij de € 910 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1850 en het bespaart circa €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Viane kost gemiddeld €5200. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13300. Hiermee bespaar je circa €840 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verschillende populaire opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Viane (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw woning in Viane kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. Dat is dus al gauw €1375 p/jaar. Op deze website berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Viane. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3050)
€675
(€7100)
€970
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€230
(€2450)
€320
(€3500)
Spouwmuur€275
(€1000)
€750
(€2575)
€920
(€3175)
HR++ glas€195
(€2050)
€330
(€3175)
€400
(€5025)
isolatie viane 9500

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Viane?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Viane isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075 en dat bespaart tot €200 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Geraardsbergen

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Geraardsbergen op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Viane wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Viane voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Viane. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment