Woning isoleren Grimminge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grimminge? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals gevelisolatie en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Grimminge. Denk aan onderwerpen als radiatorfolie en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-grimminge-9506

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik3524,19877081199 kWh
Gemiddelde energierekening€164,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Grimminge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grimminge kan zeer goedkoop (ongeveer € 720 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1700 en je bespaart al snel €245, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Grimminge kost ongeveer €5300. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12100. Hiermee bespaar je zo’n €980, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er verschillende vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grimminge (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Grimminge is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 p/jaar. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Grimminge. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€625
(€5800)
€1160
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€205
(€2250)
€305
(€3100)
Spouwmuur€330
(€1575)
€700
(€2525)
€885
(€3475)
HR++ glas€245
(€2125)
€270
(€4225)
€405
(€4600)
isolatie grimminge 9506

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Grimminge?

Waarom moet ook ik mijn huis in Grimminge isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als OCTA+ of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en besparen tot €280 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Geraardsbergen

Dankzij de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Geraardsbergen aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Grimminge wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Grimminge voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Grimminge. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment