Woning isoleren Faulx-Les-Tombes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Faulx-Les-Tombes? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties als je spouwmuur isoleren of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Faulx-Les-Tombes. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-faulx-les-tombes-5340

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Maak je huis stiller
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode5340
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€165,76

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Faulx-Les-Tombes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Faulx-Les-Tombes is goedkoop (ongeveer € 910 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en je bespaart al snel €190, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Faulx-Les-Tombes kost ongeveer €4950. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11800. Dit levert op ong. €810 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Faulx-Les-Tombes (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Faulx-Les-Tombes is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. Dat komt neer op €1125 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Faulx-Les-Tombes. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3650)
€765
(€4900)
€1110
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€280
(€2300)
€320
(€3300)
Spouwmuur€400
(€1300)
€550
(€2425)
€800
(€3675)
HR++ glas€220
(€2275)
€335
(€4150)
€415
(€4500)
isolatie faulx-les-tombes 5340

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Faulx-Les-Tombes?

Wat is het voordeel van mijn woning in Faulx-Les-Tombes isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €295 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Dema, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Gesves

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Gesves meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gesves
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Faulx-Les-Tombes wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Faulx-Les-Tombes voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Faulx-Les-Tombes. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment