Woning isoleren Sorée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sorée? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen als bijv. plat dak isoleren en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Sorée. Je leest uitvoerig over zaken als tochtwering en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-soree-5340

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Temperatuur in eigen hand
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Speciale groene leningen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode5340
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€166,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek jij de meest populaire onderdelen om je woning in Sorée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sorée is goedkoop (al vanaf +/- € 860 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1925 en de winst ligt rond de €195 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, folie, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sorée kost +/- €4800. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. De potentiële besparing ligt op €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het voordeel is ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook bestaan er nog enkele rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sorée (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Sorée is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 (jaarlijks). Hierna check je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sorée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3950)
€695
(€5500)
€1200
(€9750)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€290
(€2050)
€310
(€3450)
Spouwmuur€225
(€1325)
€590
(€2725)
€945
(€3400)
HR++ glas€200
(€2375)
€325
(€3150)
€390
(€4950)
isolatie soree 5340

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sorée?

Waarom juist nu mijn huis in Sorée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Watz of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100 en dat bespaart tot €340 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Gamma, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Gesves

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gesves aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gesves
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Sorée wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sorée voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Sorée. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment