Woning isoleren Buvingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Buvingen? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Buvingen. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-buvingen-3891

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Meer warmte en minder vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3891
Gasverbruik21.130 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref jij de meest rendabele manieren om een woning in Buvingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Buvingen is interessant (vanaf € 740 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €185 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Buvingen kost gemiddeld €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Daarmee bespaar je plusminus €820, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zijn er allerlei alternatieve opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Buvingen (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Buvingen kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Buvingen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3350)
€735
(€5400)
€1080
(€9250)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€295
(€2600)
€330
(€3200)
Spouwmuur€315
(€1750)
€520
(€2000)
€890
(€3150)
HR++ glas€240
(€2200)
€300
(€3775)
€435
(€5300)
isolatie buvingen 3891

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Buvingen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Buvingen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als OCTA+ of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Gingelom

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Gingelom kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Buvingen wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Buvingen voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Buvingen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment