Woning isoleren Heks

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heks? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be check je uitgebreide informatie over isolatie Heks. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de garage en PIR isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-heks-3870

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Draag bij aan een milieu
 • Reductie geluid
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€163,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina lees jij de interessantste methodes om je woning in Heks te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heks is goed te betalen (ongeveer € 990 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het bespaart circa €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heks kost doorgaans €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. De potentiële besparing ligt op €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13400. Het rendement is ong. €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog een aantal populaire opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Heks (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Heks is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. Dat komt neer op €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Heks. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3150)
€775
(€6950)
€990
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€295
(€1800)
€385
(€3250)
Spouwmuur€335
(€1725)
€460
(€2675)
€810
(€3225)
HR++ glas€200
(€2350)
€330
(€3025)
€410
(€5250)
isolatie heks 3870

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Heks?

Waarom zou ik mijn woning in Heks isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote acties als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Dema. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Heers

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Heers kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heks wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Heks voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Heks. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment