Woning isoleren Vorsen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vorsen? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Vorsen. Denk aan zaken als dubbel glas en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vorsen-3890

 • Lagere stookkosten
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Weinig geluid in de woning
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de meest interessante stappen om je woning in Vorsen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vorsen is interessant (vanaf € 730 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vorsen kost doorgaans €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. De potentiële besparing ligt op €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Dit levert op ongeveer €960 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er verscheidene vaak toegepaste oplossingen. Hierna benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Vorsen (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Vorsen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Vorsen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3700)
€585
(€4650)
€1000
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€220
(€1600)
€395
(€2800)
Spouwmuur€215
(€1300)
€540
(€2250)
€935
(€3425)
HR++ glas€225
(€2850)
€285
(€4275)
€400
(€4550)
isolatie vorsen 3890

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vorsen?

Waarom zou ik mijn woning in Vorsen isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en dat levert gemiddeld op €215, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna komen we met meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Hubo, Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Gingelom

Mede door de geldende premie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gingelom aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Vorsen wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vorsen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Vorsen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment