Woning isoleren Vechmaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vechmaal? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als dakisolatie of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je waardevolle informatie over isolatie Vechmaal. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van schuine dak en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-vechmaal-3870

 • Een flink lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder vervuiling
 • Reductie geluid
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€164,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal jij de meest toegepaste acties om een woning in Vechmaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vechmaal kan erg voordelig (rond de € 830 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1625 en het bespaart circa €195, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vechmaal kost +/- €5600. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1020. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het rendement is om en nabij €880, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we diverse aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Vechmaal (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Vechmaal is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Vechmaal. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€665
(€7300)
€950
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€240
(€1750)
€325
(€2950)
Spouwmuur€365
(€850)
€580
(€2600)
€900
(€3125)
HR++ glas€230
(€2900)
€280
(€4025)
€365
(€4875)
isolatie vechmaal 3870

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Vechmaal?

Waarom zou ik mijn huis in Vechmaal isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175 en dat levert gemiddeld op €300 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma, Hubo, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Heers

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Heers in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Vechmaal wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vechmaal voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Vechmaal. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment