Woning isoleren Gingelom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gingelom? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen zoals de garage isoleren en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Gingelom. Dit kan gaan om items als je dak isoleren en purschuim. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-gingelom-3890

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gasverbruik22.110 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de interessantste methodes om je woning in Gingelom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gingelom is financieel toegankelijk beginnend bij € 910 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €190 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1650 en het bespaart circa €215 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, steenwol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gingelom kost +/- €4750. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. De potentiële besparing ligt op €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Hiermee bespaar je pakweg €920 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we meerdere interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Gingelom (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Gingelom is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2650 m3. Dat is dus al gauw €1400 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gingelom. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3200)
€715
(€7300)
€1100
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€170
(€2450)
€360
(€2900)
Spouwmuur€190
(€1725)
€750
(€2100)
€950
(€3550)
HR++ glas€220
(€2600)
€280
(€3425)
€365
(€4625)
isolatie gingelom 3890

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Gingelom?

Waarom zou ik mijn woning in Gingelom isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz en Elegant, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €345 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse acties als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Gingelom

Door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gingelom aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Gingelom wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Gingelom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Gingelom. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment