Woning isoleren Jeuk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Jeuk? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld dakisolatie en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Jeuk. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals tochtbanden en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-jeuk-3890

 • Lagere energienota
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€165,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website tref je de meest interessante manieren om jouw woning in Jeuk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Jeuk is interessant (gemiddeld zo’n € 740 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €190 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Jeuk kost ongeveer €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13200. De winst is plusminus €780 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. Hierna bediscussiëren we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Jeuk (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Jeuk is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar. Hieronder berekenen we de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Jeuk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3050)
€645
(€4750)
€1090
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€290
(€2150)
€305
(€2950)
Spouwmuur€330
(€1500)
€510
(€2175)
€810
(€3500)
HR++ glas€215
(€2500)
€320
(€3650)
€445
(€4600)
isolatie jeuk 3890

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Jeuk?

Waarom zou ik mijn woning in Jeuk isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco en Poweo, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000 en dat levert gemiddeld op €330 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Gingelom

Dankzij de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Gingelom aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan creëer je een isolatieplan Jeuk wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Jeuk voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Jeuk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment