Woning isoleren Rukkelingen-Loon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rukkelingen-Loon? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties als de bodem isoleren en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Rukkelingen-Loon. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-rukkelingen-loon-3870

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettig klimaat in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€164,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check jij de populairste onderdelen om jouw woning in Rukkelingen-Loon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rukkelingen-Loon is financieel toegankelijk (om en nabij de € 990 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1825 en je bespaart al snel €285, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Rukkelingen-Loon kost om en nabij de €5550. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Hiermee bespaar je ong. €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog enkele rendabele alternatieven. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rukkelingen-Loon (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Rukkelingen-Loon kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Onderstaand check je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Rukkelingen-Loon. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€805
(€5500)
€1180
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€250
(€2000)
€330
(€2700)
Spouwmuur€340
(€975)
€620
(€1900)
€890
(€3625)
HR++ glas€190
(€2625)
€280
(€3625)
€435
(€5075)
isolatie rukkelingen-loon 3870

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rukkelingen-Loon?

Wat is het voordeel van mijn woning in Rukkelingen-Loon isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575 en dat levert gemiddeld op €320 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Hubo, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Heers

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Heers kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rukkelingen-Loon wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rukkelingen-Loon voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Rukkelingen-Loon. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment