Woning isoleren Mettekoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mettekoven? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via een investering als isolatie van de spouwmuur of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Mettekoven. Dit kan gaan om onderwerpen als isolerende deuren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-mettekoven-3870

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettig wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€164,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Mettekoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mettekoven is betaalbaar (vanaf ongeveer € 840 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €275 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen variëren rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mettekoven kost doorgaans €5800. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Het rendement is grofweg €780 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Mettekoven (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en uiteraard een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Mettekoven kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 p/jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Mettekoven. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3700)
€855
(€7250)
€1100
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€245
(€1750)
€340
(€3600)
Spouwmuur€360
(€1600)
€750
(€2200)
€805
(€3400)
HR++ glas€225
(€1850)
€285
(€4100)
€410
(€5075)
isolatie mettekoven 3870

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Mettekoven?

Waarom zou ik mijn huis in Mettekoven isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625, dat betekent een winst van 205 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand check je praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Heers

Met behulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Heers meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mettekoven wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Mettekoven voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Mettekoven. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment