Woning isoleren Veulen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Veulen? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen als de garage isoleren en schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Veulen. We bespreken vraagstukken over isolatie van de buitengevel en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-veulen-3870

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Reductie geluid
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€164,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal je de populairste werkzaamheden om je woning in Veulen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Veulen is betaalbaar (om en nabij de € 880 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1925 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Veulen kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12300. Het voordeel is ongeveer €960 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we diverse mogelijke opties. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Veulen (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Veulen kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar. Op deze pagina tref je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Veulen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€695
(€5500)
€1040
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€200
(€2450)
€395
(€2850)
Spouwmuur€270
(€900)
€450
(€2200)
€940
(€3100)
HR++ glas€215
(€2425)
€280
(€3750)
€405
(€5125)
isolatie veulen 3870

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Veulen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Veulen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Heers

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Heers meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Veulen wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Veulen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Veulen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment