Woning isoleren Niel-Bij-Sint-Truiden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Niel-Bij-Sint-Truiden? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Niel-Bij-Sint-Truiden. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals tussenwanden isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-niel-bij-sint-truiden-3890

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gasverbruik21.100 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€165,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina tref je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Niel-Bij-Sint-Truiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Niel-Bij-Sint-Truiden is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1950 en het rendement ligt op zo’n €205 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Niel-Bij-Sint-Truiden kost zo’n €4650. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Het voordeel is grofweg €830 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er meerdere mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Niel-Bij-Sint-Truiden (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Niel-Bij-Sint-Truiden kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be komen we met de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Niel-Bij-Sint-Truiden. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€785
(€4950)
€1140
(€8950)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€175
(€2600)
€320
(€3200)
Spouwmuur€225
(€975)
€470
(€2150)
€900
(€3300)
HR++ glas€190
(€2950)
€295
(€3100)
€355
(€4525)
isolatie niel-bij-sint-truiden 3890

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Niel-Bij-Sint-Truiden?

Waarom juist nu mijn huis in Niel-Bij-Sint-Truiden isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en geeft een besparing van €315 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Gingelom

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gingelom in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Niel-Bij-Sint-Truiden wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Niel-Bij-Sint-Truiden voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Niel-Bij-Sint-Truiden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment