Woning isoleren Kortijs

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kortijs? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Kortijs. We gaan aan de slag met vraagstukken over schuin dak isoleren en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kortijs-3890

 • Lagere energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Maak je huis stiller
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€165,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Kortijs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kortijs is goedkoop (al vanaf +/- € 970 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1600 en het rendement ligt op zo’n €210 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kortijs kost gemiddeld €5850. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Je profiteert van plusminus €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we verschillende interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Kortijs (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Kortijs is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kortijs. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4050)
€705
(€4550)
€1220
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€175
(€2450)
€300
(€3150)
Spouwmuur€250
(€1475)
€660
(€2625)
€895
(€3600)
HR++ glas€235
(€2250)
€340
(€3875)
€360
(€5150)
isolatie kortijs 3890

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Kortijs?

Waarom mijn woning in Kortijs isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Trevion, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Brico. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Gingelom

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Gingelom meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Kortijs wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kortijs voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Kortijs. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment