Woning isoleren Boekhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Boekhout? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld dubbel glas en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Boekhout. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de garage en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-boekhout-3890

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Stiller in de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Boekhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Boekhout is voordeling (rond de € 990 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1875 en je bespaart al snel €185, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, steenwol, icynene, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Boekhout kost om en nabij de €5150. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. De potentiële besparing ligt op €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11100. De winst is plusminus €930 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we allerlei rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Boekhout (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame samenleving? Isoleren van woning/huis in Boekhout is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Hierna bekijk je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Boekhout. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€605
(€5350)
€1030
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€170
(€1700)
€390
(€3350)
Spouwmuur€335
(€1100)
€540
(€2750)
€820
(€3350)
HR++ glas€250
(€2150)
€265
(€3275)
€350
(€4875)
isolatie boekhout 3890

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Boekhout?

Waarom zou ik mijn huis in Boekhout isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Watz of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en besparen tot €290, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Gamma, Hubo, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Gingelom

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Gingelom voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via het advies hieronder kom je met een isolatieplan Boekhout wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Boekhout voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Boekhout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment