Woning isoleren Opheers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Opheers? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Opheers. Je kunt denken aan topics als isolatie van de vloer en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-opheers-3870

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€164,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire manieren om je woning in Opheers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Opheers kan zeer goedkoop (om en nabij de € 990 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1675 en het resultaat is zo’n €190 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Opheers kost gemiddeld €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12300. Hiermee bespaar je circa €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er verschillende rendabele uitvoeringen. Hieronder behandelen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Opheers (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Opheers is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2150 m3. De besparing komt neer op €800 p/jaar. Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Opheers. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€585
(€6300)
€1000
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€245
(€2300)
€340
(€2700)
Spouwmuur€255
(€1250)
€460
(€2775)
€840
(€3050)
HR++ glas€225
(€2275)
€260
(€4200)
€395
(€4600)
isolatie opheers 3870

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Opheers?

Waarom juist nu mijn huis in Opheers isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Heers

Met behulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Heers voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Opheers wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Opheers voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Opheers. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment