Woning isoleren Bovelingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bovelingen? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Bovelingen. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van deuren en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bovelingen-3870

 • Flinke besparing
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Verantwoorde investering
 • Minder ongedierte
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€163,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de populairste toepassingen om je woning in Bovelingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bovelingen is goedkoop (om en nabij de € 890 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1775 en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bovelingen kost om en nabij de €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1080. De besparing loopt op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Dit levert op om en nabij €900, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we allerlei populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Bovelingen (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw huis in Bovelingen kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per 12 maanden. Hieronder tref je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bovelingen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€795
(€6600)
€1040
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€205
(€2150)
€345
(€3000)
Spouwmuur€260
(€850)
€730
(€2225)
€780
(€3150)
HR++ glas€220
(€2225)
€270
(€4275)
€445
(€4775)
isolatie bovelingen 3870

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bovelingen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bovelingen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en dat bespaart tot €290 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Heers

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Heers aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heers
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bovelingen wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bovelingen voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Bovelingen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment