Woning isoleren Mannekensvere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mannekensvere? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als triple glas en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Mannekensvere. Je leest uitvoerig over topics als isolatie binnenkant gevel en koudebruggen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-mannekensvere-8433

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8433
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€170,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje ontdek jij de populairste acties om jullie woning in Mannekensvere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mannekensvere is voordeling (ongeveer € 960 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Mannekensvere kost ongeveer €5350. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Het rendement is al snel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12200. Dit levert op pakweg €820 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens onderscheiden we diverse alternatieve vormen. In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Mannekensvere (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Mannekensvere is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Mannekensvere. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3650)
€775
(€6000)
€1180
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€205
(€2550)
€355
(€3350)
Spouwmuur€340
(€1475)
€430
(€2225)
€835
(€3450)
HR++ glas€205
(€2450)
€310
(€4225)
€380
(€4900)
isolatie mannekensvere 8433

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Mannekensvere?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mannekensvere isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en geeft een besparing van €260 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Middelkerke

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Middelkerke meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Middelkerke
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Mannekensvere wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Mannekensvere voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Mannekensvere. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment