Woning isoleren Roksem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Roksem? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals je spouwmuur isoleren of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Roksem. Je kunt denken aan thema’s als je spouwmuur isoleren en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-roksem-8460

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder last van ongedierte
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOudenburg
Postcode8460
Gasverbruik21.960 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€172,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Roksem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Roksem is voordeling (al vanaf € 860 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €185 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en het bespaart circa €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Roksem kost je zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het rendement is al snel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Daarmee bespaar je pakweg €830, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er allerlei mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Roksem (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Roksem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 op jaarbasis. Onderstaand vind je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Roksem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3300)
€885
(€4500)
€1230
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€295
(€2250)
€330
(€3150)
Spouwmuur€360
(€1375)
€750
(€2275)
€945
(€3300)
HR++ glas€230
(€2475)
€325
(€3975)
€350
(€4800)
isolatie roksem 8460

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Roksem?

Waarom mijn woning in Roksem isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800, waarbij u een besparing realiseert van €350 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Handy Home, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Oudenburg

Met behulp van de huidige premies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Oudenburg meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenburg
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Roksem wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Roksem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Roksem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment