Woning isoleren Leerbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Leerbeek? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van schuine dak of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Leerbeek. We staan stil bij topics als tochtprofielen en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-leerbeek-1755

 • Besparen op energienota
 • Een optimale leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGooik
Postcode1755
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€164,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek je de meest toegepaste methodes om je woning in Leerbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leerbeek is goedkoop (vanaf ongeveer € 810 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1675 en het resultaat is zo’n €255 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Leerbeek kost om en nabij de €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12500. Dit levert op plusminus €820 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er nog enkele mogelijke vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Leerbeek (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Leerbeek is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Leerbeek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3600)
€705
(€4700)
€1240
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€225
(€1650)
€375
(€3200)
Spouwmuur€300
(€725)
€710
(€2700)
€925
(€3150)
HR++ glas€230
(€2975)
€305
(€4025)
€375
(€4525)
isolatie leerbeek 1755

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Leerbeek?

Waarom juist nu mijn huis in Leerbeek isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Watz of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en geeft een besparing van €210 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Gooik

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Gooik meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gooik
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Leerbeek wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Leerbeek voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Leerbeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment