Woning isoleren Relegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Relegem? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals de schuur isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Relegem. Bijvoorbeeld topics als de bodem isoleren en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-relegem-1731

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1731
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand tref je de meest interessante acties om je woning in Relegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Relegem is aantrekkelijk (al vanaf € 870 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1775 en de winst ligt rond de €270 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Relegem kost plusminus €5350. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Je profiteert van ong. €980, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er meerdere aantrekkelijke alternatieven. Hierna beschrijven we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Relegem (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw huis in Relegem is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Relegem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4350)
€855
(€7350)
€1070
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€225
(€1850)
€325
(€3400)
Spouwmuur€340
(€750)
€570
(€2225)
€800
(€3175)
HR++ glas€200
(€2700)
€305
(€3050)
€390
(€4950)
isolatie relegem 1731

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Relegem?

Waarom mijn woning in Relegem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025, dat betekent een winst van 235 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Gamma, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Asse

Mede door de huidige premies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Asse meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Asse
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Relegem wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Relegem voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Relegem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment