Woning isoleren Sint-Katherina-Lombeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sint-Katherina-Lombeek? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen als HR++ glas en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je belangrijke informatie over isolatie Sint-Katherina-Lombeek. We staan stil bij items als isolerende raambekleding en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sint-katherina-lombeek-1742

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Beter energielabel

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTernat
Postcode1742
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€163,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand tref jij de interessantste manieren om jullie woning in Sint-Katherina-Lombeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Katherina-Lombeek is interessant (rond de € 950 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €270 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1950 en de winst ligt rond de €195 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Katherina-Lombeek kost gemiddeld €5750. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11600. Het rendement is plusminus €750 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we meerdere populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Katherina-Lombeek (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Sint-Katherina-Lombeek is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. Dat is dus al gauw €1050 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Sint-Katherina-Lombeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€795
(€4850)
€1220
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€180
(€2550)
€390
(€3050)
Spouwmuur€335
(€1425)
€450
(€2450)
€835
(€3250)
HR++ glas€240
(€2925)
€270
(€4300)
€355
(€4425)
isolatie sint-katherina-lombeek 1742

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Katherina-Lombeek?

Waarom juist nu mijn huis in Sint-Katherina-Lombeek isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en dat levert gemiddeld op €200 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Brico. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Ternat

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Ternat voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ternat
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Sint-Katherina-Lombeek wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Katherina-Lombeek voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Sint-Katherina-Lombeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren in een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment