Woning isoleren Gooik

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gooik? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals gevelisolatie of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Gooik. Denk aan vraagstukken over isolatie van de dakkapel en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gooik-1755

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGooik
Postcode1755
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€160,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Gooik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gooik is goed te betalen (rond de € 920 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €220 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1700 en het bespaart circa €225 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, dekens, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gooik kost +/- €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Het rendement is zo’n €880 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we verschillende populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Gooik (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Gooik is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Gooik. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€705
(€5950)
€1210
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€175
(€1950)
€370
(€3550)
Spouwmuur€285
(€925)
€700
(€2425)
€835
(€3500)
HR++ glas€225
(€1975)
€265
(€3175)
€395
(€5350)
isolatie gooik 1755

Plekken in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Gooik?

Waarom zou ik mijn woning in Gooik isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Gooik

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Gooik kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gooik
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gooik wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gooik voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Gooik. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment