Woning isoleren Sint-Ulriks-Kapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Ulriks-Kapelle? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties als isolatie van de zolder en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Sint-Ulriks-Kapelle. We bespreken topics als isolatie van de dakkapel en ventilatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sint-ulriks-kapelle-1700

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettige leefomgeving
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Houdt geluid tegen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1700
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€168,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check jij de populairste methodes om jullie woning in Sint-Ulriks-Kapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Ulriks-Kapelle kan erg voordelig beginnend bij € 980 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €280 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, steenwol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Ulriks-Kapelle kost +/- €4950. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Hiermee bespaar je ong. €850 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verschillende rendabele mogelijkheden. Hierna vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Ulriks-Kapelle (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Sint-Ulriks-Kapelle is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per 12 maanden. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Ulriks-Kapelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3600)
€645
(€7000)
€1210
(€8050)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€290
(€1900)
€365
(€3600)
Spouwmuur€360
(€1475)
€430
(€2250)
€820
(€3575)
HR++ glas€245
(€2150)
€330
(€4300)
€450
(€5125)
isolatie sint-ulriks-kapelle 1700

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Ulriks-Kapelle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Ulriks-Kapelle isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Dilbeek

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Dilbeek meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dilbeek
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Ulriks-Kapelle wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Ulriks-Kapelle voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Sint-Ulriks-Kapelle. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment