Woning isoleren Gaasbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gaasbeek? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Gaasbeek. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gaasbeek-1750

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Je kunt veel zelf doen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLennik
Postcode1750
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina zie je de populairste onderdelen om je woning in Gaasbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gaasbeek kan erg voordelig (plusminus € 770 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €240 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €220, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gaasbeek kost plusminus €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De besparing loopt op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Het rendement is zo’n €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Gaasbeek (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Isoleren van woning/huis in Gaasbeek is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gaasbeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3600)
€815
(€6900)
€1200
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€215
(€2600)
€365
(€3500)
Spouwmuur€365
(€1600)
€640
(€2575)
€920
(€3575)
HR++ glas€215
(€2625)
€275
(€3750)
€405
(€4850)
isolatie gaasbeek 1750

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Gaasbeek?

Waarom juist nu mijn huis in Gaasbeek isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en besparen tot €225 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande klussen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Gamma, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Lennik

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lennik meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lennik
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Gaasbeek wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Gaasbeek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Gaasbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment