Woning isoleren Gouvy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gouvy? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Gouvy. We staan stil bij topics als isolatie van binnenmuren en isolatieplan. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-gouvy-6670

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode6670
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand bekijk jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Gouvy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gouvy is goed te betalen (vanaf plusminus € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €290 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1625 en de besparing loopt op tot €275 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, dekens, glaswol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Gouvy kost plusminus €5800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De besparing loopt op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Daarmee bespaar je pakweg €950 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we allerlei rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Gouvy (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Gouvy is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar. Hierna vind je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Gouvy. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3750)
€675
(€6600)
€1000
(€9800)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€260
(€1700)
€395
(€3100)
Spouwmuur€375
(€1475)
€620
(€2300)
€800
(€3075)
HR++ glas€205
(€2725)
€265
(€3300)
€450
(€4675)
isolatie gouvy 6670

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Gouvy?

Waarom zou ik mijn woning in Gouvy isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Watz of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en dat levert gemiddeld op €290 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hieronder check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Gouvy

Met hulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gouvy in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gouvy
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Gouvy wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gouvy voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Gouvy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment