Woning isoleren Tavigny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tavigny? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Tavigny. Dit gaan om bijvoorbeeld items als de zolder isoleren en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-tavigny-6662

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Beter energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode6662
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€174,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Tavigny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tavigny is betaalbaar (vanaf zo’n € 940 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1675 en het rendement ligt op zo’n €210 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Tavigny kost +/- €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Het rendement is al snel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11000. Het voordeel is zo’n €860 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog meer alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tavigny (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Tavigny is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Tavigny. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€655
(€7350)
€1080
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€190
(€1750)
€375
(€3450)
Spouwmuur€220
(€1200)
€580
(€2200)
€895
(€3350)
HR++ glas€210
(€2000)
€265
(€3925)
€430
(€4650)
isolatie tavigny 6662

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Tavigny?

Waarom zou ik mijn woning in Tavigny isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Watz en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en dat levert gemiddeld op €315 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide klussen als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Houffalize

Dankzij een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Houffalize kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houffalize
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Tavigny wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tavigny voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Tavigny. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment