Woning isoleren Limerlé

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Limerlé? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van de spouw en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Limerlé. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over warmtereflecterende folie en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-limerle-6670

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Je kunt veel zelf doen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode6670
Gasverbruik23.780 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€175,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele manieren om een woning in Limerlé te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Limerlé kan erg voordelig (plusminus € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €195 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1975 en het bespaart circa €260 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Limerlé kost zo’n €5550. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Daarmee bespaar je ongeveer €830 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we diverse interessante alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Limerlé (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Limerlé is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. De besparing komt neer op €975 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Limerlé. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€835
(€5700)
€1060
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€205
(€2100)
€320
(€3150)
Spouwmuur€255
(€1025)
€470
(€2750)
€855
(€3000)
HR++ glas€210
(€2825)
€340
(€3275)
€415
(€5275)
isolatie limerle 6670

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Limerlé?

Waarom mijn woning in Limerlé isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Gouvy

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Gouvy op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gouvy
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Limerlé wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Limerlé voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Limerlé. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment