Woning isoleren Villers-La-Bonne-Eau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Villers-La-Bonne-Eau? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals schuin dak isoleren of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je belangrijke informatie over isolatie Villers-La-Bonne-Eau. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van buitenmuren en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-villers-la-bonne-eau-6600

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Rust en comfort in huis
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteBastogne
Postcode6600
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€172,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest toegepaste acties om je woning in Villers-La-Bonne-Eau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Villers-La-Bonne-Eau is betaalbaar (vanaf € 780 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €270 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €210 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Villers-La-Bonne-Eau kost zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De potentiële besparing ligt op €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. De winst is circa €800 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er diverse interessante alternatieven. Hierna vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Villers-La-Bonne-Eau (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Villers-La-Bonne-Eau is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Villers-La-Bonne-Eau. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4250)
€725
(€6800)
€1210
(€8200)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€245
(€1700)
€340
(€3050)
Spouwmuur€260
(€1250)
€470
(€2700)
€805
(€3600)
HR++ glas€250
(€2575)
€285
(€3850)
€435
(€4425)
isolatie villers-la-bonne-eau 6600

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Villers-La-Bonne-Eau?

Wat is het voordeel van mijn woning in Villers-La-Bonne-Eau isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Luminus en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en dat levert gemiddeld op €285 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Bastogne

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bastogne voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bastogne
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Villers-La-Bonne-Eau wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Villers-La-Bonne-Eau voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Villers-La-Bonne-Eau. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment