Woning isoleren Sibret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sibret? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als vloerisolatie of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je belangrijke informatie over isolatie Sibret. Je kunt denken aan thema’s als de buitengevel isoleren en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sibret-6640

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder geluid van buiten
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode6640
Gasverbruik23.690 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€173,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand lees jij de meest toegepaste acties om een woning in Sibret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sibret is interessant (al vanaf +/- € 850 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, folie, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sibret kost +/- €5600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het rendement is al snel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12600. Daarmee bespaar je ong. €850 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er allerlei alternatieve alternatieven. Hieronder praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sibret (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een huis in Sibret is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 op jaarbasis. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sibret. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3850)
€755
(€5550)
€980
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€195
(€2050)
€310
(€2700)
Spouwmuur€345
(€850)
€590
(€2600)
€885
(€3425)
HR++ glas€215
(€1975)
€320
(€3825)
€410
(€4975)
isolatie sibret 6640

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sibret?

Waarom juist nu mijn huis in Sibret isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €320, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige klussen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Dema, Brico. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Vaux-Sur-Sûre

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Vaux-Sur-Sûre op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vaux-Sur-Sûre
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Sibret wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sibret voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Sibret. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment