Woning isoleren Lantin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lantin? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties als de garage isoleren en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Lantin. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lantin-4450

 • Besparen op energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode4450
Gasverbruik22.620 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€168,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk je de populairste stappen om jouw woning in Lantin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lantin is betaalbaar (vanaf plusminus € 940 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lantin kost +/- €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €990. De potentiële besparing ligt op €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12600. Het voordeel is om en nabij €960 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog een aantal vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Lantin (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Lantin is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lantin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€865
(€4550)
€1000
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€175
(€2500)
€380
(€3500)
Spouwmuur€180
(€875)
€550
(€2800)
€900
(€3600)
HR++ glas€195
(€2125)
€315
(€3300)
€370
(€5100)
isolatie lantin 4450

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lantin?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lantin isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en besparen tot €280 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand tref je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Juprelle

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Juprelle kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Juprelle
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Lantin wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lantin voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Lantin. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment