Woning isoleren Beigem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Beigem? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering zoals isolatie van de spouw of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je diverse informatie over isolatie Beigem. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouwmuur en warmtelekken. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-beigem-1852

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Minder geluidsoverlast
 • Veel lokale specialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode1852
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€167,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest rendabele acties om je woning in Beigem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Beigem is goed te betalen (vanaf zo’n € 880 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1675 en het resultaat is zo’n €260, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Beigem kost ongeveer €5850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13400. Dit levert op om en nabij €760 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog meer rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Beigem (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Beigem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Beigem. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€795
(€5200)
€1140
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€270
(€1650)
€355
(€2700)
Spouwmuur€215
(€900)
€520
(€2400)
€840
(€3450)
HR++ glas€195
(€2675)
€265
(€4300)
€435
(€4550)
isolatie beigem 1852

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Beigem?

Waarom zou ik mijn huis in Beigem isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Poweo, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825 en besparen tot €285 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide acties als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna check je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Grimbergen

Dankzij de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Grimbergen kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grimbergen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Beigem wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Beigem voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Beigem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment