Woning isoleren Steenhuffel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Steenhuffel? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als gevelisolatie of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Steenhuffel. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de schuur isoleren en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-steenhuffel-1840

 • Minder energiekosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLonderzeel
Postcode1840
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€167,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Steenhuffel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Steenhuffel is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 970 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €190 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Steenhuffel kost +/- €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Het rendement is al snel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Het rendement is ong. €950 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Steenhuffel (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Steenhuffel is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Steenhuffel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€885
(€7300)
€1090
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€220
(€2300)
€375
(€3450)
Spouwmuur€290
(€725)
€690
(€2075)
€880
(€3500)
HR++ glas€240
(€2125)
€320
(€4300)
€410
(€4675)
isolatie steenhuffel 1840

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Steenhuffel?

Waarom zou ik mijn woning in Steenhuffel isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300 en besparen tot €220 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse projecten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Londerzeel

Met hulp van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Londerzeel meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Londerzeel
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Steenhuffel wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Steenhuffel voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Steenhuffel. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment