Woning isoleren Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen als je spouwmuur isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Denk aan thema’s als isolatie van de binnengevel en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-onze-lieve-vrouw-lombeek-1760

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode1760
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€164,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de meest populaire acties om je woning in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek is interessant (vanaf plusminus € 790 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1625 en je bespaart al snel €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek kost plusminus €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1220. De besparing loopt op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Het voordeel is pakweg €940 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er verschillende interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3500)
€585
(€7500)
€1190
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€255
(€1850)
€300
(€3550)
Spouwmuur€230
(€925)
€720
(€1900)
€945
(€3300)
HR++ glas€235
(€2200)
€305
(€3275)
€370
(€4900)
isolatie onze-lieve-vrouw-lombeek 1760

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek?

Wat is het voordeel van mijn woning in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en dat levert gemiddeld op €325 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website tref je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Roosdaal

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Roosdaal aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Roosdaal
Het is evident: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment