Woning isoleren Hekelgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hekelgem? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van enkele acties als bijv. isolatie van platte dak of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Hekelgem. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de vloer en energie besparen tips. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hekelgem-1790

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAffligem
Postcode1790
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€165,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be check je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Hekelgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hekelgem is betaalbaar (al vanaf € 710 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1975 en de winst ligt rond de €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hekelgem kost zo’n €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €970. De potentiële besparing ligt op €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12800. Het rendement is zo’n €940 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we meerdere mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hekelgem (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Hekelgem is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. Dat komt neer op €1175 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Hekelgem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3650)
€735
(€5650)
€960
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€280
(€1650)
€345
(€3500)
Spouwmuur€400
(€1025)
€570
(€2025)
€855
(€3050)
HR++ glas€190
(€2700)
€305
(€4225)
€410
(€5300)
isolatie hekelgem 1790

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hekelgem?

Waarom juist nu mijn huis in Hekelgem isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Brico, Big Mat, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Affligem

Dankzij de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Affligem aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Affligem
Het is simpel: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Hekelgem wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hekelgem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hekelgem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment