Woning isoleren Grimbergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grimbergen? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen als bijv. je dak isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Grimbergen. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en thermische bruggen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-grimbergen-1850

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode1850
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€161,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de interessantste acties om jouw woning in Grimbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grimbergen is goedkoop (vanaf € 760 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1875 en je bespaart al snel €285 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, folie, steenwol, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Grimbergen kost gemiddeld €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11300. Dit levert op om en nabij €940, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse alternatieve opties. In onderstaande tekst vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grimbergen (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Grimbergen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Grimbergen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4100)
€725
(€6700)
€1230
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€240
(€2250)
€310
(€2700)
Spouwmuur€285
(€1025)
€720
(€2025)
€810
(€3550)
HR++ glas€240
(€2250)
€340
(€3575)
€425
(€4825)
isolatie grimbergen 1850

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Grimbergen?

Waarom zou ik mijn huis in Grimbergen isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175, dat betekent een winst van 340 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Grimbergen

Dankzij de geldende premie wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Grimbergen meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grimbergen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Grimbergen wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Grimbergen voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Grimbergen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden jou een optimaal binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment