Woning isoleren Grobbendonk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Grobbendonk? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen als binnenmuren isoleren of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Grobbendonk. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en koudeval. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-grobbendonk-2280

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan snel aangebracht worden
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieAntwerpen
GemeenteGrobbendonk
Postcode2280
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€163,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna vind je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Grobbendonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Grobbendonk kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 740 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1875 en je bespaart al snel €225, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Grobbendonk kost om en nabij de €4950. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. Het rendement is al snel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is ong. €930, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens bestaan er nog een aantal populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grobbendonk (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Grobbendonk is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Grobbendonk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4050)
€755
(€5900)
€990
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€265
(€2000)
€340
(€3350)
Spouwmuur€360
(€900)
€620
(€2425)
€805
(€3650)
HR++ glas€250
(€2150)
€305
(€3025)
€390
(€5025)
isolatie grobbendonk 2280

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Grobbendonk?

Waarom mijn woning in Grobbendonk isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Watz of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Grobbendonk

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Grobbendonk in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grobbendonk
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Grobbendonk wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Grobbendonk voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Grobbendonk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment