Woning isoleren Bouwel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bouwel? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie Bouwel. Je leest uitvoerig over items als isolerende raamfolie en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bouwel-2288

 • Uitstekend rendement
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed voor het klimaat
 • Kan snel aangebracht worden
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieAntwerpen
GemeenteGrobbendonk
Postcode2288
Gasverbruik22.990 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€176,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de meest interessante methodes om je woning in Bouwel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bouwel is voordeling (vanaf € 980 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1875 en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bouwel kost om en nabij de €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Het rendement is ongeveer €960 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we allerlei rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bouwel (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Bouwel kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Bouwel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€745
(€5150)
€1230
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€260
(€1950)
€370
(€2850)
Spouwmuur€205
(€875)
€720
(€2450)
€900
(€3275)
HR++ glas€205
(€2025)
€335
(€4275)
€365
(€5150)
isolatie bouwel 2288

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Bouwel?

Waarom zou ik mijn huis in Bouwel isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en dat bespaart tot €295, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande projecten als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Dema, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Grobbendonk

Dankzij de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Grobbendonk op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grobbendonk
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Bouwel wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bouwel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Bouwel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment