Woning isoleren Lille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lille? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Lille. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de schuur en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-lille-2275

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode2275
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Lille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lille is goed te betalen (rond de € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €285 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1650 en de besparing loopt op tot €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, steenwol, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lille kost +/- €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12200. Je profiteert van ong. €980 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zien we verschillende populaire opties. Hieronder bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lille (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Lille is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Op deze website calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lille. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€595
(€6000)
€1030
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€205
(€2050)
€400
(€3150)
Spouwmuur€210
(€800)
€550
(€2325)
€850
(€3025)
HR++ glas€215
(€1850)
€270
(€4225)
€400
(€4925)
isolatie lille 2275

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lille?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lille isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650 en dat levert gemiddeld op €235 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Lille

Dankzij de huidige premies wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lille meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lille
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Lille wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lille voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Lille. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment