Woning isoleren Werchter

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Werchter? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals vloerisolatie of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Werchter. We staan stil bij onderwerpen als spouwmuren isoleren en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-werchter-3118

 • Forse besparing mogelijk
 • Een gezond leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Interessante energiebespaarlening
 • Toekomstbestendig

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRotselaar
Postcode3118
Gasverbruik21.880 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€166,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de meest interessante methodes om jouw woning in Werchter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Werchter kan zeer goedkoop (plusminus € 830 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €290 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Werchter kost doorgaans €5400. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Hiermee bespaar je pakweg €880 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er allerlei populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Werchter (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een groenere samenleving? Isoleren van jouw woning in Werchter is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. Dat komt neer op €1200 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Werchter. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€775
(€6200)
€1240
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€210
(€2500)
€400
(€2800)
Spouwmuur€220
(€950)
€600
(€2000)
€945
(€3000)
HR++ glas€210
(€2425)
€280
(€3725)
€375
(€5200)
isolatie werchter 3118

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Werchter?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Werchter isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Luminus of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en dat bespaart tot €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Rotselaar

Door te profiteren van een speciale premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Rotselaar kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rotselaar
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Middels ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Werchter wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Werchter voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Werchter. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment