Woning isoleren Everberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Everberg? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals de zolder isoleren en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Everberg. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-everberg-3078

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Een warmere én stillere woning
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenberg
Postcode3078
Gasverbruik21.830 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€165,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Everberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Everberg is goedkoop (gemiddeld zo’n € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1750 en het rendement ligt op zo’n €255, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Everberg kost om en nabij de €5250. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11200. De winst is ongeveer €930 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook zien we nog een aantal interessante vormen. Hierna vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Everberg (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van de woning in Everberg is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 p/jaar. Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Everberg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3650)
€665
(€6550)
€1140
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€190
(€2600)
€375
(€2950)
Spouwmuur€315
(€825)
€570
(€2175)
€790
(€3075)
HR++ glas€190
(€2150)
€275
(€3650)
€360
(€5175)
isolatie everberg 3078

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Everberg?

Waarom juist nu mijn huis in Everberg isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450 en dat levert gemiddeld op €350 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Kortenberg

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kortenberg meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Kortenberg
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Everberg wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Everberg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Everberg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment