Woning isoleren Sint-Joris-Weert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sint-Joris-Weert? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Joris-Weert. We bespreken topics als isolatie van de buitengevel en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sint-joris-weert-3051

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode3051
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€171,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind jij de meest toegepaste acties om jouw woning in Sint-Joris-Weert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Joris-Weert is financieel toegankelijk (rond de € 790 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De prijzen fluctueren rond de €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, dekens, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Joris-Weert kost je zo’n €5600. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het voordeel is zo’n €830 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sint-Joris-Weert (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Sint-Joris-Weert is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Joris-Weert. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3150)
€715
(€4800)
€930
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€275
(€2150)
€370
(€3250)
Spouwmuur€275
(€1150)
€580
(€2050)
€805
(€3250)
HR++ glas€190
(€2425)
€280
(€3250)
€375
(€4925)
isolatie sint-joris-weert 3051

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sint-Joris-Weert?

Waarom zou ik mijn huis in Sint-Joris-Weert isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco of Poweo, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575, waarbij u een besparing realiseert van €245 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Oud-Heverlee

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Oud-Heverlee meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oud-Heverlee
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Sint-Joris-Weert wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Joris-Weert voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Joris-Weert. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment