Woning isoleren Vossem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vossem? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de schuur of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Vossem. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de vloer en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vossem-3080

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTervuren
Postcode3080
Gasverbruik21.860 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€166,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna tref je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Vossem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vossem is goedkoop (vanaf zo’n € 880 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €235 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €285, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Vossem kost je zo’n €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. De winst is ong. €780 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal rendabele vormen. Hieronder benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Vossem (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Vossem is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat is dus al gauw €925 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be vind je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Vossem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3400)
€785
(€6050)
€1060
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€190
(€2550)
€335
(€3000)
Spouwmuur€300
(€1450)
€430
(€2325)
€935
(€3000)
HR++ glas€215
(€2675)
€315
(€3325)
€375
(€4750)
isolatie vossem 3080

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Vossem?

Waarom zou ik mijn woning in Vossem isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Essent of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder lees je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Tervuren

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tervuren kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tervuren
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Vossem wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Vossem voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Vossem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment