Woning isoleren Burst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Burst? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over isolatie Burst. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en warmtelekken. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-burst-9420

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik3518,26281706279 kWh
Gemiddelde energierekening€163,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest interessante stappen om een woning in Burst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Burst is voordeling (al vanaf +/- € 880 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Burst kost doorgaans €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Het rendement is plusminus €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Burst (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Burst is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. Dat komt neer op €1325 (jaarlijks). Hierna vind je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Burst. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€865
(€5850)
€1230
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€280
(€1950)
€370
(€2750)
Spouwmuur€385
(€725)
€450
(€2425)
€815
(€3400)
HR++ glas€190
(€2650)
€260
(€3475)
€375
(€4550)
isolatie burst 9420

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Burst?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Burst isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals OCTA+ en Trevion, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050, waarbij u een besparing realiseert van €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande klussen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Erpe-Mere

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Erpe-Mere aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erpe-Mere
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Burst wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Burst voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Burst. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment