Woning isoleren Haaltert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haaltert? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als de garage isoleren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Haaltert. Denk aan zaken als isolatie van de vloer en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-haaltert-9450

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode9450
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€164,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand zie je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Haaltert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Haaltert is interessant (rond de € 970 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1800 en het rendement ligt op zo’n €220 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Haaltert kost doorgaans €5600. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1150. De besparing loopt op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Hiermee bespaar je circa €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er verscheidene populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Haaltert (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Haaltert is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per 12 maanden. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Haaltert. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€625
(€5000)
€940
(€8200)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€295
(€1900)
€370
(€2800)
Spouwmuur€250
(€900)
€640
(€2725)
€830
(€3350)
HR++ glas€235
(€2775)
€285
(€3175)
€445
(€5050)
isolatie haaltert 9450

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Haaltert?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Haaltert isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en dat levert gemiddeld op €315 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Haaltert

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Haaltert kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Haaltert
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Haaltert wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Haaltert voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Haaltert. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment