Woning isoleren Erpe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Erpe? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen als je spouwmuur isoleren of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Erpe. We gaan aan de slag met onderwerpen als bodemisolatie en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-erpe-9420

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik3518,88765429955 kWh
Gemiddelde energierekening€163,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Erpe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Erpe is goedkoop (vanaf zo’n € 960 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1900 en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Erpe kost +/- €5900. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. De potentiële besparing ligt op €690 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het rendement is ongeveer €850 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we diverse alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Erpe (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Erpe kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De besparing komt neer op €875 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Erpe. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4100)
€725
(€6800)
€1160
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€195
(€1800)
€345
(€3150)
Spouwmuur€370
(€900)
€540
(€2600)
€850
(€3550)
HR++ glas€250
(€2950)
€270
(€3500)
€390
(€4500)
isolatie erpe 9420

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Erpe?

Waarom zou ik mijn woning in Erpe isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850, waarbij u een besparing realiseert van €315 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide projecten als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Erpe-Mere

Dankzij een speciale premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Erpe-Mere aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erpe-Mere
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Erpe wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Erpe voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Erpe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment