Woning isoleren Nederhasselt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nederhasselt? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Nederhasselt. We staan stil bij onderwerpen als buitenmuren isoleren en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-nederhasselt-9400

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik3515,138630879 kWh
Gemiddelde energierekening€163,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk jij de populairste manieren om een woning in Nederhasselt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nederhasselt kan erg voordelig (rond de € 980 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1600 en de winst ligt rond de €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nederhasselt kost je zo’n €5350. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12500. Hiermee bespaar je grofweg €830 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we nog enkele mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Nederhasselt (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Nederhasselt is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Nederhasselt. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€615
(€5100)
€940
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€275
(€1850)
€380
(€2850)
Spouwmuur€290
(€1200)
€540
(€2700)
€875
(€3075)
HR++ glas€250
(€2050)
€295
(€3950)
€355
(€4425)
isolatie nederhasselt 9400

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Nederhasselt?

Wat is het voordeel van mijn woning in Nederhasselt isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en besparen tot €220 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Ninove

Door de huidige premies wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ninove aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Nederhasselt wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nederhasselt voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Nederhasselt. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabele leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment