Woning isoleren Bambrugge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bambrugge? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Bambrugge. We bespreken topics als tochtprofielen en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bambrugge-9420

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Meer stilte in huis
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik3517,95039844441 kWh
Gemiddelde energierekening€163,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest rendabele manieren om je woning in Bambrugge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bambrugge is voordeling (plusminus € 740 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bambrugge kost om en nabij de €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het rendement is al snel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het rendement is pakweg €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verscheidene rendabele opties. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bambrugge (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Bambrugge kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Bambrugge. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€755
(€4850)
€1140
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€255
(€2300)
€375
(€2700)
Spouwmuur€260
(€1425)
€530
(€2525)
€800
(€3025)
HR++ glas€200
(€2900)
€270
(€3200)
€440
(€4575)
isolatie bambrugge 9420

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bambrugge?

Waarom juist nu mijn huis in Bambrugge isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, dat betekent een winst van 255 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote projecten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Erpe-Mere

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Erpe-Mere kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Erpe-Mere
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Bambrugge wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Bambrugge voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Bambrugge. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment